Contact & FAQ

map

ADRES/ADRESS
Veerlaan 19-K
3072 AN Rotterdam

De entree bevind zich aan de waterzijde aan het einde van de kade voorbij de Fenix Food Factory, recht tegenover Hotel New York.

Het Dutch Pinball Museum opende in augustus 2015 haar deuren. Het is een initiatief van Gerard van de Sanden. Heeft u vragen? Neem dan hieronder contact met ons op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

FAQ:

Q: Moeten we reserveren tijdens reguliere openingstijden?
A: Reserveren is niet mogelijk, je kan gewoon langskomen, bij groepen vanaf 10 personen vinden we het wel fijn om er van af te weten zodat we eventueel wat kunnen afstemmen.

Q: Kinderverjaardag, wat kan er allemaal?
A: Vanaf 26 juli 2017 doen wij geen privé kinderverjaardagen meer, je kan gewoon langskomen op reguliere openingsdagen. Echter zijn er wel wat regels. Maximaal 3 kinderen per begeleider. Het word niet op prijs gesteld om bijvoorbeeld als 1 ouder met 10 kinderen langs te komen. Begeleiders betalen ook gewoon entree.

Q: Ik wil alleen maar rondkijken en niet flipperen, moet ik dan ook entree betalen?
A: Jazeker, als U alleen wilt rondstruinen vragen we ook entree, er valt immers genoeg moois te zien of educatie op te doen. Zo hebben we flipperkasten vanaf het jaar 1900 en zijn er mooie educatieve verhalen te lezen over de collectie en historie.

Q: Mag er op de kasten gespeeld worden?
A: Bijna alle kasten mogen bespeeld worden, alles van voor 1950 is ter bezichtiging, alles vanaf de jaren 50 mag bespeeld worden.
Staat er een kast uit dan is het óf een exemplaar die niet bespeeld mag worden óf hij is defect.
Gelieve niet zelf kasten aanzetten, dit kan grote schadelijke gevolgen hebben voor de kasten.

Q: Moeten er muntjes in de kasten nadat we entree hebben betaald?
A: Nee, na entree te hebben betaald staan de kasten op vrij spelen.

Q: U heeft 3 tarieven, het 1,5 uur, 3 uur en de dagpas, ik heb maar een uur de tijd moet ik dan toch voor 1,5 uur betalen?
A: Ja, u betaald entree voor bijvoorbeeld 1,5 uur, U bent niet verplicht om dan ook 1,5 uur te blijven. U mag gewoon weg na een uur (-;

Q: Mag ik verlengen als ik een pas van bijvoorbeeld 1,5 uur of 3 uur gekocht heb?
A: Jazeker, we begrijpen dat het lastig is om in te schatten hoelang je het leuk vind, verlengen kan dan altijd, we waarderen het niet als u een 1,5 uur of 3 uur kaartje koopt maar hier ruim overheen gaat zonder hier melding van te maken aan de balie.

Q: Op de allernieuwste kasten zit een kaartje met de melding “vraag aan de balie om te kunnen spelen” waarom is dit?
A: We houden de nieuwste kasten een beetje onder toezicht, zo komt iedere bezoeker in de gelegenheid om de nieuwste kasten te spelen en zo voorkomen we dat de kasten continu bezet zijn door dezelfde personen.

Q: Werken jullie met de Museumjaarkaart en/of Rotterdampas?
A: Nee, we werken zonder enige vorm van subsidie, indien we hiervoor ooit in aanmerking komen en aan de voorwaarden voldoen werken we er graag aan mee. We proberen de prijzen laagdrempelig te houden, je kan al voor een bedrag vanaf 7,50 euro het museum bezoeken.

Q: Verkopen jullie ook flipperkasten?
A: Nee, echter kunnen we je wel van advies voorzien waar te zoeken. Wil je een nieuwe flipperkast kunnen we je sowieso doorverwijzen naar onze hoofdsponsor Ministry Of Pinball te Rijswijk www.ministryofpinball.com

Q: Repareren jullie ook flipperkasten?
A: Nee, we zijn te druk met het onderhouden van onze eigen collectie, maar hier kunnen we je ook adviseren waar je je eigen flipperkast kan laten repareren.

Q: Kan ik ook een flipperkast doneren aan het museum?
A: Ja, we zijn zeer blij met het doneren van flipperkasten, echter kunnen we niet beloven dat ze in het museum komen te staan. De kasten die een toegevoegde waarde hebben aan de huidige collectie uiteraard wel. De kasten die niet meer te redden zijn zullen óf gesloopt worden voor onderdelen óf worden verkocht als hobbyproject waarbij de opbrengst wel ten goede komt om de vaste collectie te onderhouden.

Q: Kan ik het museum op een andere manier sponsoren?
A: Ja, we hebben een wand in het museum waar bedrijven/particulieren met hun logo’s hangen. Dit kan al vanaf een bedrag van 100 euro.
Vraag naar de mogelijkheden.

Q: Ik mis een FAQ bij de FAQ, mag ik een voorstel doen?
A: Graag, al deze bovenstaande vragen hadden we niet van te voren kunnen voorzien. We staan sowieso open voor allerlei suggesties.

Adres van het Dutch Pinball Museum.

Veerlaan 19-K
3072 AN
Rotterdam

Echter de entree bevind zich aan de Paul Nijghkade, recht tegenover Hotel New York en in het verlengde van de Fenix Food Factory.
(de Paul Nijghkade is nog niet zichtbaar op de meeste GPS-Systemen)

En meer over Gerard zelf en zijn pogingen om alle BN-ers enthousiast te krijgen over zijn museum… bekijk de video!