Veelgevraagde vragen (FAQ)

V: Moeten we reserveren tijdens reguliere openingstijden?
A: Nee. Reserveren tijdens reguliere openingstijden is ook niet mogelijk. Je kan gewoon langs komen. Kom je langs met een groep van meer dan 10 personen? Dan vinden we het wel fijn om dit van tevoren te weten zodat we eventueel iets af kunnen stemmen.

V: Kinderverjaardag, wat kan er allemaal?
A: Wij doen geen privé kinderverjaardagen. Je kan gewoon langs komen tijdens de reguliere openingstijden. Woensdagmiddag is ideaal.

Hiervoor gelden wel wat regels. Maximaal 3 kinderen per begeleider. Het wordt niet op prijs gesteld om bijvoorbeeld als 1 ouder met 10 kinderen langs te komen. Begeleiders betalen ook gewoon entree. Probeer, indien het weekend de voorkeur heeft, de klok van 15:00 uur te mijden in verband met drukte. Het zou fijn zijn als de kinderen vooraf de huisregels uitgelegd krijgen. Wij doen dit bij binnenkomst sowieso nog een keer extra.

V: Ik wil alleen maar rondkijken en niet flipperen. Moet ik dan ook entree betalen?
A: Jazeker. Als u alleen wilt rondstruinen vragen we ook entree. Er valt immers genoeg moois te zien en te leren. Zo hebben we flipperkasten vanaf het jaar 1900 en zijn er mooie educatieve verhalen te lezen over de collectie en historie.

V: Mag er op de kasten gespeeld worden?
A: Ja, bijna alle kasten mogen bespeeld worden. Alles van voor 1960 is ter bezichtiging. Alles vanaf de jaren 60 mag bespeeld worden. Staat een kast uit, dan is het óf een exemplaar die niet bespeeld mag worden óf hij is defect. Gelieve niet zelf kasten aanzetten, dit kan grote schadelijke gevolgen hebben voor de kasten.

V: Moeten er muntjes in de kasten nadat we entree hebben betaald?
A: Nee, na entree te hebben betaald staan de kasten op vrij spelen.

V: U heeft drie tarieven, een 1,5-uur ticket, een 3-uur ticket en een dagticket. Ik heb maar een uur de tijd. Moet ik dan toch voor 1,5 uur betalen?
A: Ja, u betaald entree voor een vast tijd. U bent niet verplicht al die tijd te blijven. U mag gewoon weg na een uur.

V: Mag ik verlengen als ik een ticket van bijvoorbeeld 1,5 uur of 3 uur gekocht heb?
A: Jazeker, we begrijpen dat het lastig is om in te schatten hoelang je het leuk vind. Verlengen kan dan altijd. We waarderen het niet als u een 1,5-uur of 3-uur ticket koopt maar hier ruim overheen gaat zonder hier melding van te maken aan de balie.

V: Op de allernieuwste kasten zit een kaartje met de melding “Vraag aan de balie om te kunnen spelen”. Waarom is dit?
A: We houden de nieuwste kasten een beetje onder toezicht. Zo komt iedere bezoeker in de gelegenheid om de nieuwste kasten te spelen en zo voorkomen we dat de kasten continu bezet zijn door dezelfde personen.

V: Werken jullie met de Museumjaarkaart en/of Rotterdampas?
A: Nee, we werken zonder enige vorm van subsidie en zijn een particulier museum. Indien we hiervoor ooit in aanmerking komen en aan de voorwaarden voldoen werken we er graag aan mee. We proberen de prijzen laagdrempelig te houden. Je kan al voor een bedrag vanaf 9 euro het museum bezoeken.

V: Verkopen jullie ook flipperkasten?
A: Nee, echter kunnen we je wel van advies voorzien waar te zoeken. Wil je een nieuwe flipperkast kopen? Dan kunnen we je sowieso doorverwijzen naar onze hoofdsponsor Ministry Of Pinball te Rijswijk.

V: Repareren jullie ook flipperkasten?
A: Nee, we zijn te druk met het onderhouden van onze eigen collectie, maar hier kunnen we je ook adviseren waar je je eigen flipperkast kan laten repareren.

V: Kan ik ook een flipperkast doneren aan het museum?
A: Ja, we zijn zeer blij met het doneren van flipperkasten. Echter kunnen we niet beloven dat ze in het museum komen te staan. De kasten die een toegevoegde waarde hebben aan de huidige collectie uiteraard wel. De kasten die niet meer te redden zijn zullen óf gesloopt worden voor onderdelen óf worden verkocht als hobbyproject waarbij de opbrengst wel ten goede komt om de vaste collectie te onderhouden.

V: Kan ik het museum op een andere manier sponsoren?
A: Ja, we hebben een wand in het museum waar bedrijven en particulieren met hun logo’s hangen. Dit kan al vanaf een bedrag van 100 euro.
Vraag naar de mogelijkheden.

V: Ik mis een vraag in de lijst met veelgevraagde vragen. Mag ik een voorstel doen?
A: Graag, al deze bovenstaande vragen hadden we niet van te voren kunnen voorzien. We staan sowieso open voor allerlei suggesties.